Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » Semínka / Obilniny » Sezam loupaný 1kg


        

Sezam loupaný 1kg

SEMÍNKA

img

 

Číslo produktu: 5130
HMOTNOST:
Cena od bez DPH: 93,0 Kč (3,6 EUR)
Cena od s DPH (15 %):
107,0 Kč (4,2 EUR)

do košíku:
  ks  

Sezam loupaný

Vysoky obsah cenných látek.

Hmotnost: 1kg

Země původu: Indie

Sezamové semínko obsahuje organický vápník, hořčík a fosfor, je prospěšný k prevenci a léčbě osteoporózy a zlomenin kostí.

Konzumace sezamového semínka pomáhá při léčbě poškozených chrupavek, páteře a zubů. Vysoký obsah vitaminu B1 a B3, hořčíku, fosforu je prospěšný na nervy. Sezamová semínka jsou prospěšná zejména pro sportovce, studující a těžce pracující. Sezamová semínka jsou – podobně jako další ořechy a semena – velmi přínosná při léčbě nemocí srdce a cévního oběhu. Podílí se na zvýšení imunity a zlepšení látkové přeměny. Jsou prospěšná pro těhotné a kojící ženy.

Návod k přípravě: Vzhledem k tomu, že jsou tato semínka poměrně tvrdá, nejvyšší využitelnosti cenných živin dosáhneme, když je před použitím nameleme v mlýnku. Používáme je do kaší, vyrábíme z nich sezamové máslo (tahini), pomazánky na sladko i na slano, používáme je do cukroví atd.

Složení: Sezam bílý

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 25 C a relativní vlhkosti nejvýše 70%. Chraňte před slunečním zářením.

Surovina může obsahovat stopy arašídů a ostatních skořápkových suchých plodů, sezamu, sušeného mléka a oxidu siřičitého.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2640 kJ/631 kcal. Bílkoviny: 20,5 g. Sacharidy: 11,7 g (z toho cukry 0,5 g). Tuky: 61,2 g (z toho Vláknina: 11,6 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,047 g, hořčík 345 mg (115,0% DDD), fosfor 667 mg (83,4% DDD).

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.